2014. június 1., vasárnap

Paloznak kálvária

„Márffy István grafikus kezdeményezésére a paloznaki családok támogatásával épült meg az 1990-es években a paloznaki kálvária.

Az alapító családok gondozzák a stációkat” – írta  a neten most már sajnos nem elérhető  http://www.szalezianum.hu/adatbazisok?kid=27

A stációk "viszonylag rövid idő" alatt tönkrementek. (A bejegyzés alsó részén található képeket nem töröltem, így néztek ki 2014-ben. )

Petrás Máris keramikusművész  kerámiaképeivel a Paloznak Jövőjéért Közalapítvány által összegyűjtött pénzből 2020-ban készült el az új kálvária.

A megújult kálvária fotóit Kovács Miklósnak köszönöm. 
















A régi 2014-es képeket „BolyaK”-nak köszönöm.






















5 megjegyzés:

  1. Szia
    A kálvária felújítása folyamatban van. Petrás Mária nyerte el a megvalósításra a lehetőséget. A közeljövőben lesz átadva.

    VálaszTörlés
  2. Szia dreschma! Köszönöm nagyon a hírt. Ott laksz esetleg ? Vagy jársz arrafelé ? Nagyon tudnék örülni, hogy ha elkészült kaphatna a "Csendhegyek" egy új fotósorozatot. :-)
    Az is segítség, ha az átadás időpontját megírod, akkor próbálok keresni valakit, aki tudna fotókat küldeni.

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy ismét sikerült egy picit hozzájárulnom ehhez a csodálatos kálvária gyűjteményhez. Jó így egy posztban látni (előtte/utána) a stációkat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm neked Miklós ezt is, meg a többieket is ! És örömmel fogadok minden új, vagy felújított kálváriás-hírt. Idén év elején azt hittem, hogy nagyjából a végére értem, de bizony kiderül, messze vagyok én még attól..... Rajtatok, segítőimen áll, hogy mennyire lesz "egész/tökéletes" ez a gyűjtemény.

      Törlés
    2. Nagyon szívesen és természetesen a jövőben is segítek, ha lesz rá újabb alkalom :)

      Törlés