2018. április 13., péntek

Örömhír


A napokban levelet kaptam Rómából, az Ambasciata d’Ungheria presso la Santa Sede-től (Magyarország Vatikáni Nagykövetsége) – mely levélben Érszegi Márk  tanácsos úr tájékoztatott a következőről:


„Szeretném jelezni, hogy igen hasznosnak találtam a Csendhegyek blogot és engedelmével felhasználtam egy kisebb olasz nyelvű összeállítás készítésekor a nagykövetségi blogunkon, megfelelőképpen utalva rá: 

Üdvözlettel,
Érszegi Márk
tanácsos
 


A Fraknói-villa, a Vatikáni Magyar Nagykövetség épülete.


Nem akármilyen elismerés ez  - ha Magyarországon nem is sokan tudnak róla – de lám, Rómába már eljutott a gyűjtemény híre…

Itt szeretném megköszönni MINDEN segítőmnek, hogy ebben a nagy munkában részt vettek, akár fotók, akár adatok küldésével.

Kérem, továbbra is segítsetek, hogy minél több magyarországi kálvária felkerülhessen a gyűjteménybe !





14 megjegyzés:

  1. Szívből gratulálok!
    Megérdemled az elismerést.Kevés embernek jutna eszébe megörökíteni az utókornak ezeket az értékeket.Ha mégis,akkor nem vállalják a fáradságot,a költségeket,hogy saját autóval és fényképezőgéppel bebarangolják az országot és utána olvassanak a kálváriák történetének.
    Köszönet az utókor nevében is!
    Lélekajtós

    VálaszTörlés
  2. Én is gratulálok, és nagyon örülök, hogy ilyen öröm ért, Fodorka! :-) Az öröm jót tesz neked is! És annak is örülök, hogy korábban küldtem neked több kálváriát - mostanában ez elhalt, de legalább én is hozzájárultam a gyűjteményedhez, mely immár nemzetközi elismerésre tett szert, és bevette külföldet is :-) Remélem, hogy a gyarapodás a továbbiakban is meglesz! Szép napot: Dia

    VálaszTörlés
  3. Én is gratulálok! Ez tényleg nagy dolog. Örülök, hogy részt vehettem, részt veszek benne. Nekem most sem telik el úgy kirándulás vagy kirándulásszervezés, hogy ne néznék utána a környéken lévő kálváriáknak, hátha kell fotókat pótolni. Az egyik legnagyobb örömöt meg azt jelenti, ha találok újat, amiről még nem tudsz, habár szerintem egyre kevesebb van, ha van még egyáltalán. Szerintem Magyarországon azok az emberek akiket bármilyen szempontból, minimálisan is érdekel egy kálvária már tudnak a Csendhegyekről, legalább is én már nagyon sok helyen láttam hivatkozást rá. Szóval csak az akarom mondani, hogy tényleg minden elismerést megérdemelsz, mert hatalmas és teljességgel hiánypótló munkát végzel.

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyszerű. "Senki sem lehet próféta a maga hazájában." Ebből is látszik, milyen fontos az, amit csinálsz. Biztos lehetsz benne egy magyar "tanácsos úrtól" sosem fogsz ilyet kapni. Gratulálok hozzá.

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok, nagyon-nagyon. Az a szép benne, hogy gyűltek köréd emberek, akiknek szintén fontos, nyitott szemmel járnak, segítenek neked. Ezt te sem gondoltad volna, mikor elindítottad, de így lesz, lett teljes.

    VálaszTörlés
  6. Nem véletlen vagyok rád büszke.HA

    VálaszTörlés
  7. Szívből gratulálok, minden dicséretet megérdemelsz! Nagy dolog, hogy még Rómából is figyelnek rád!

    VálaszTörlés