2021. szeptember 30., csütörtök

Petőfiszállás Pálosszentkút Erdei kálvária H

"A kegyhely mellett érdemes lesz ellátogatni az országban egyedülálló erdei kálváriához is. A Petőfiszállás határában található nyolchektáros erdőben a Rózsafüzéres kálvária megvalósítása jelenleg is folyamatban van, előreláthatólag 2021 őszétől várja majd a látogatókat. A Pálosszentkúti Erdei Kálvária tízállomásos lesz, amelynek faragott faszobrai az úgynevezett fájdalmas és örvendetes rózsafüzér öt-öt titkát jelenítik meg." írta ezt:

https://www.delmagyar.hu/barangolo/ezrek-latogatjak-az-alfold-egyik-legszebb-kegyhelyet-7655789/ 

DE !

Van, aki nem kíván része lenni a kálvária-gyűjteménynek…
Nem kényszer ez kérem, legfeljebb Rómában a kis erdei faoszlopaikról nem fognak tudni – ugyanis a Csendhegyek gyűjteményéről ott azért hírt adtak…. de nem olvastam, hogy a petőfiszállásiról is írtak volna.

Többszöri megkeresésünkre az alábbi válasz érkezett:
„Beszéltem Gácsi Zsolttal. Pár fotót küldök. A célunk az volna, hogy a helyszínre látogató emberek számára legyen mit felfedezni és elgondolkodni. Nem szándékozunk interneten teljes bemutatást kivitelezni.
Üdvözlettel: Krisztián” (=Eöry Krisztián a fafaragó)
(Mellesleg NEM KÜLDÖTT PÁR FOTÓT SEM.)



Az alábbi képeket a Facebook-ról szereztem: 












2 megjegyzés:

  1. Hát ez érdekes! Vannak még furcsa emberek, de ennyire... ha valaki így elzárkózik a nyilvánosság elől, akkor az a saját kertében kell hogy kiállítsa a műveit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A helyzet az, hogy valóban magánterületen van, de látogatható.
      Nem igazán értem az "elzárkózást" - de ha nem, hát akkor nem....

      Törlés