2019. február 3., vasárnap

Kőszeg, verbita missziós ház kálvária

A fotókat ezúttal is Fotoport-nak köszönöm !!!
Az ismertetőt Pethő Máriá állította össze,  köszönöm neki ezúttal is.

Magyarország nyugati határszélén, Kőszeg mellett található a 80 éves Szent Imre Missziósház. Ebben a házban olyan vendégek tudnak a legjobban pihenni, akik  csendes környezetben keresik a lelki nyugalmat.
A hathektáros park jó lehetőséget kínál az ide látogató vendégeknek, hogy a szépen gondozott kertben nyugodtan sétálhassanak, beszélgethessenek, valamint belemerülhessenek gondolataikba.

A fák között egy keresztút is található, amely emlékeztet mindenkit a hely mélyebb, spirituális jellegére. A rendház egy része verbita missziós szerzetesek otthona. A másik rész viszont nyitva áll a vendégek előtt.

A keresztutat egy soproni művésznőKálmán Éva keramikus, faszobrász faragta 2002-2003-ban. Fa stációoszlopokon egyszerű, halványbarna kerámia alkotások mutatják be Krisztus szenvedését. Ajándékként, felajánlásként készítette el. A stációsor végén álló kereszt a tófeji szent Család templom híveinek adománya.
   







































6 megjegyzés:

  1. Valóban gyönyörű hely...valószínű mi is megkeressük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A néhány megtalált képből úgy gondolom, tényleg valami csodaszép, lelket megnyugtató hely lehet.

      Törlés
  2. Már mióta készülök ide, ismét, kedves városom.

    VálaszTörlés
  3. Beszéltem az igazgatóval és sajnálta hogy most voltam ott.Mindenkinek ajánlja,hogy tavasz után keressék fel.A képeken is látható hogy milyen kopár az egész park.Bár a kísérőim most is takarították az utakat,vágták,nyesték a fákat.Egyénként látogatás 9.30 -tól kezdődik.A bejáratnál találni 3 csengőt attól függően mit szeretnénk.Van a porta száma,van a gondnok száma és van az ügyeletes vezető száma.Őt akkor érdemes hívni,ha idő előtt vagy után érünk oda.Egyébként a Schernel-kerttől két percre található a már messziről is feltűnő HÁZ!A házzal szemben van a kulturális látogató központ programokkal.Bocs,csak ennyi Debi

    VálaszTörlés