2015. október 5., hétfő

Püspökszentlászló Mária kálvária (meditációs sétaút)



A hivatalosan Hosszúhetény részeként emlegetett, de attól jó 3 km-re, az erdőben lévő kis település Püspökszentlászló, s itt található egy különleges ház, az „Életrendezés háza”.
Részletesen itt lehet olvasni róla: http://eletrendezeshaza.hu/?p=201

2015-ben egy nagyon különös, modern üveg-kálvária épült itt:
„A mintegy 200 méter hosszon megépített  elmélkedési pontokon különös, modern, üvegből készült műalkotások jelenítik meg azokat az evangéliumi eseményeket, melyek Szűz Máriához kötődnek. Az alkotások környezete is az adott esemény helyszínét jeleníti meg,  így pl. beléphetünk Jézus születésének istállójába, vagy a bemutatás templomába."
A szobrok tervezője: Kertészfi Ágnes,  az építmények tervezője: Novotny Béla.
Egészen különös technikával készültek a szobrok, millió apró üveg-lapocska egymásra-tételével és összeolvasztásával/ragasztásával.

A táj csodálatos, a meditációs sétaút - ez a hivatalos neve - nagyon különleges, csak ajánlani tudom, hogy aki a közelében jár, ezt ki ne hagyja !

Az Életrendezés Háza


1. Mária szeplőtelen fogantatása

2.Angyali üdvözlet

3. Mária látogatása Erzsébetnél

4. Jézus születése


5. Jézus bemutatása a templomban


6. Kánai menyegző

7. Keresztre feszítés

8. Mária mennybevétele






A Mária meditációs Sétaút létrejötte és célja

"Egyrészről a 20 éves Életrendezés Háza (ÉH) így szeretné kifejezni köszönetét és háláját a Szűz Máriának, hogy születésünk pillanatától kezdve pártfogásába vett minket. Jenő atya az ÉH születésével kapcsolatban mindig elmesélte, hogy szerinte legmeghatározóbb kegyelmi esemény az a lourdes-i zarándoklat volt, melyet Ő az építkezések megkezdése előtt felajánlott e vállalkozás sikeréért. Mikor az ottani bazilikában erre a szándékra ajánlotta fel a szentmisét, akkor az ÉH tervrajzát az oltárterítő alá csúsztatta és így kérte Isten áldását és Mária pártfogását az ÉH terveire és küldetésére.”



2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű helyen,szép a sétaút,lehet meditálni ilyen nyugodt,csendes paradicsomban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenkinek ajánlom, valóban nagyon szép a környezet és érdekes a kálvária

      Törlés