2017. május 17., szerda

Mátrafüred kálvária


A képeket és az ismertetőt Pethő Máriának köszönöm !


A Pipis-hegy oldalában, az erdészeti iskola /Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakközépiskola/ közvetlen szomszédsága mellett, ill. az iskola udvarában a mátrafüredi szánkópályák aljában ökumenikus erdei Istentiszteleti hely található, amelyet három egyház püspöke szentelt fel 2005. körül.  A kápolna neve Erdei Kápolna. Az oltár egy valóságos „M” betűt formál, utalva ezzel Magyarország, a Mátra és Mária kapcsolatára.

Az oltár tetején a Szentkorona másolata található. Az itt található fedett pihenőhelyet az iskola három tanítványa készítette egy mátrafüredi fafaragóművész irányításával.

A parkban szépen, igényes munkával kidolgozott, faragott táblákon olvashatóak az imádságok, információk. Az erdészeti iskola az év minden napján szabad átjárást biztosít az odalátogatóknak. A szépen kialakított, erdei környezetben elhelyezkedő, gondozott parkban fedett és fedetlen pihenőhelyeken van lehetősége megpihenni a kirándulóknak, túrázóknak.

Az oltárhoz vezető széles ösvény mentén található a kálvária, amely szintén a parkban elhelyezett táblákhoz hasonlóan fából, igényes munkával készültek.Falábakra helyezve, csak 7 stációt állítottak fel. Nevezhetjük „csonka kálváriának” is.

Tavasztól őszig egyházi rendezvények, misék, esküvők, keresztelők is megtarthatóak itt.
A Park és kálvária a Mátrafüredtől,  illetve a Pipis-hegyi repülőtér felől az „m” jelzésen azaz a Mária-úton közelíthető meg. Cím: Erdész utca 11.

  











Az alábbi két képet innen hoztam:   
http://geocaching.hu/caches.geo?id=1960&show_logs=i&offset=all








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése