2013. szeptember 8., vasárnap

Zsira kálvária

A magyar-osztrák határ közvetlen közelében található Zsira, s azon belül is a község központjában egy 1739-ben épült barokk kis kastélyban  jelenleg fogyatékosok otthona működik. A település és a kastély érdekes történetéről itt lehet olvasni: http://www.efozsira.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=59&lang=hu

Az otthonban működik többek között egy  rajz-szakkör is, ahol a betegeknek lehetőségük van képek festésére, rajzolásra.
Itt születtek meg az alábbi képek, melyek  eredetileg keretezett kép formájában kerültek kiállításra, később műanyag nyomat készült róluk, s ezek kikerültek a kastély parkjában megépített stáció-oszlopokra, így hozva létre egy különös kálváriát a kastélyparkban.

A fenti pár soros ismertető 2013 őszén készült. 
"Fotoport"  mostanában (2017.ősz) járt arra és  lefényképezte ő is a stációképeket. Szívszorítóan szomorú az állapotuk. Rendben van, nem Rembrandt művek voltak, de nekem mégiscsak kedvesek és vélhetőleg akik készítették, azok is büszkék voltak alkotásaikra.
Épp ezért szomorú látvány, hogy hagyták ennyire tönkremenni...


Ez Civertan légifotó köszönet érte !



Fotoport teljes képsorozata a kálváriáról itt látható: 
http://fotoport.hu/hng/gyms/zsira-keresztut-kastelypark.htm
Ezúton is köszönöm segítségét !








 












2 megjegyzés:

  1. Tényleg különös, de jó hogy elkészítették vagy felhasználták az ő alkotásaikat.

    VálaszTörlés
  2. Engem elsősorban a hihetetlen színek fogtak meg.De hát nem is tudom, miért érzem a pasztellt a fájdalomhoz illőnek, amikor pedig nem is így van....Nagyon különös képek ezek, szerintem is.

    VálaszTörlés