2014. március 29., szombat

Sümegcsehi kálvária

STÁCIÓKÉPEK HIÁNYOZNAK

A kálvária képeinek közreadását a felvételt állítólag készítő megtiltotta. Ha valaki tudna a stációkról, a helyszínről fényképeket küldeni, köszönöm előre is. Fizetni nem tudok érte.

A Keszthelyi-hegység északkeleti részén, a Sümegcsehi falu melletti szőlőhegyen álló kis templomot hívok és jótevők adományaiból Barsi Balázs ferences szerzetes építtette. Liturgikus terét együtt alakították ki Udvardi Erzsébet festőművésszel. Az építész tervező Sill László, a kivitelező Holczer József volt.

A bejáratnál elhelyezett tábla tanúsága szerint: "Ez a templom a Szentháromság egy Isten imádására, Názáret misztériumának szemlélésére és terjesztésére, John Henry Newman bíboros szentté avatásáért emeltetett az Úr 2005. esztendejében."
A világ első temploma, melynek Boldog John Henry Newman a patrónusa, nemcsak a csendes elvonulás és magányos elmélkedés helye, hanem országszerte ismert lelkigyakorlatos központ és búcsújáró hely is.

http://sumeg.ferencesek.hu/john_henry.html

Figyelem !A kálvária bekerítve, lakattal zárva - látogatás csak engedéllyel !!! Polgármestertől, vagy plébánostól lehet kulcsot kapni !


Az alábbi képeket innen hoztam:
http://sumeg.ferencesek.hu/john_henry.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése