2014. március 29., szombat

Sümegcsehi kálvária

A Keszthelyi-hegység északkeleti részén, a Sümegcsehi falu melletti szőlőhegyen álló kis templomot hívok és jótevők adományaiból Barsi Balázs ferences szerzetes építtette. Liturgikus terét együtt alakították ki Udvardi Erzsébet Kossuth és Munkácsy díjas festőművésszel. Az építész tervező Sill László, a kivitelező Holczer József volt.

A stációképek  a Vaskútra készítettek másolatai. Itt alább az eredeti képek láthatók, melyek közreadását  Udvardi Annának ezúton is nagyon köszönöm !

A bejáratnál elhelyezett tábla tanúsága szerint: "Ez a templom a Szentháromság egy Isten imádására, Názáret misztériumának szemlélésére és terjesztésére, John Henry Newman bíboros szentté avatásáért emeltetett az Úr 2005. esztendejében."
A világ első temploma, melynek Boldog John Henry Newman a patrónusa, nemcsak a csendes elvonulás és magányos elmélkedés helye, hanem országszerte ismert lelkigyakorlatos központ és búcsújáró hely is.

http://sumeg.ferencesek.hu/john_henry.html

Figyelem !A kálvária bekerítve, lakattal zárva - látogatás csak engedéllyel !!! Polgármestertől, vagy plébánostól lehet kulcsot kapni !

Az alábbi képeket innen hoztam:
http://sumeg.ferencesek.hu/john_henry.html





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése